Un tribunal din districtul Manhattan, New York, a decis, pe 23 mai, că toate comentariile pe contul de Twitter al președintelui sau al oricărui oficial guvernamental reprezintă forumuri publice, iar blocarea unor utilizatori din cauza opiniilor formulate le încalcă dreptul la liberă exprimare, garantat de primul amendament al Constituției SUA, potrivit Agerpres.

Un institut al Universităţii Columbia a comunicat pe 10 august Departamentului Justiției de la Washington o listă cu 41 de conturi care erau în continuare blocate de preşedintele Trump. Printre aceștia era și un producător de filme, scenarist, fotograf și scriitor, care l-a criticat pe liderul de la Casa Albă. În afara celor 41, mai sunt în continuare blocați și alți utilizatori.

Cel puțin 20 dintre cei blocați au confirmat, marți că pot accesa din nou contul de Twitter al lui Trump, care este urmărit de 54,1 milioane de utilizatori și pe care președintele îl folosește inclusiv pentru a anunța decizii oficiale.

Internet Association, care reprezintă interesele rețelelor sociale Twitter și Facebook, dar și site-urilor Amazon și Alphabet (proprietara Google), au intervenit luna aceasta în instanță, cerând ca decizia să se limiteze la faptele din cazul judecat și să nu afecteze în mod neintenționat internetul, care este un mediu modern și inovator.


CITEȘTE ȘI: Dialog scandalos la 112. Dispecer către un bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident: „Încercaţi să ajungeţi la spital!”


FOTO: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News