„Dacă aș fi președinte, aș informa țara care face amenințările, în acest caz Iranul, că dacă faceți ceva pentru a face rău acestei persoane, vă vom distruge cele mai mari orașe și țara însăși”, a declarat candidatul republican la un miting de campanie.

Amenințări „concrete” de asasinat

Fostul președinte, ținta a două tentative de asasinat recente, a declarat marți că viața sa a fost amenințată direct de Iran, pe fondul intensificării ostilităților între Israel și Hezbollah, mișcarea islamistă libaneză aliată a Teheranului.

Echipa sa de campanie a declarat că a fost informată de serviciile de informații americane cu privire la amenințări „concrete” de asasinat la adresa candidatului republican din partea Iranului.

Serviciile de informații americane au confirmat această întâlnire pentru AFP, fără a oferi mai multe detalii.

Acuzații similare au fost respinse de Iran în timpul verii și calificate drept „răuvoitoare”.

Mai multe tentative de hacking împotriva campaniilor prezidențiale

La jumătatea lunii august, Statele Unite au arătat cu degetul responsabilitatea Iranului în mai multe tentative de hacking împotriva campaniilor prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris, inclusiv una dezvăluită pe 10 august de echipa candidatului republican.

Potrivit autorităților americane, hackerii iranieni au trimis echipei de campanie a lui Joe Biden, care s-a retras între timp din cursa pentru Casa Albă, documente „furate” din echipa miliardarului republican.

Pentru purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, aceste „amenințări” ilustrează faptul că „regimul terorist din Iran iubește slăbiciunea lui Kamala Harris și este îngrozit de puterea și determinarea președintelui Trump”.

Donald Trump a fost în ultimele luni ținta a două tentative de asasinat

El a fost împușcat și rănit în urechea dreaptă la un miting de campanie din Pennsylvania, la mijlocul lunii iulie.

La 15 septembrie, un bărbat a fost arestat după ce agenții Secret Service l-au reperat cu o armă în apropierea terenului de golf unde juca Donald Trump. Acesta a fost acuzat marți de tentativă de omor.

Urmărește-ne pe Google News