„După cum știți, Rusia a învins Germania alături de noi, iar ei l-au învins pe Napoleon. Ucraina nu are suficient personal, acum folosesc în lupte (soldați – n.r.) foarte tineri și foarte bătrâni”, a spus Trump într-un interviu cu antreprenorul și multimiliardarul Elon Musk, care a fost difuzat pe rețeaua de socializare X.

Trump a reluat ideea precum că a menținut relații bune cu Vladimir Putin în timpul primului său mandat prezidențial (2017-2021), iar datorită acestor relații liderul rus nu și-a permis atunci să invadeze Ucraina. „Îl cunosc foarte bine pe Putin. M-am înțeles foarte bine cu el, mă respecta. Sper să ne înțelegem din nou. Știi, să te înțelegi cu el ar fi un lucru bun, nu un lucru rău”, a declarat fostul președinte american.

Donald Trump l-a acuzat din nou pe actualul președinte american Joe Biden că a permis izbucnirea războiului în Ucraina. „El a spus că Ucraina ar putea fi în NATO. Cât timp va exista NATO, Rusia (…) nu va fi niciodată de acord cu acest lucru. Și iată că spunem asta”, a afirmat candidatul republican la Casa Albă.

Potrivit lui Trump, după ce a părăsit Casa Albă, Rusia a început să „formeze armate mari” la granița cu Ucraina. El spune că a crezut atunci că „Putin a făcut acest pas pentru că este un bun negociator și vrea să negocieze”.

Anterior, Trump a declarat în mod repetat că ar putea opri războiul în doar 24 de ore. În iunie, el a promis că va pune capăt ostilităților din Ucraina înainte de a „intra în Biroul Oval” după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, în cazul în care le va câștiga.

Doi consilieri-cheie ai lui Donald Trump au prezentat un plan de negocieri de pace între Ucraina și Rusia care ar putea fi propus în cazul în care fostul președinte american se va reîntoarce la Casa Albă. Planul aflat pe masa lui Trump prevede continuarea ajutorului american pentru Ucraina de intrarea în negocieri de pace cu Rusia. În cazul în care Rusia va refuza discuțiile de pace, SUA își vor spori sprijinul militar pentru Ucraina, avertizează generalul-locotenent în rezervă Keith Kellogg, unul dintre consilierii lui Trump în materie de securitate națională. Negocierile trebuie să fie însoțite de un armistițiu încheiat pe baza liniei frontului în momentul începerii discuțiilor între Kiev și Moscova.

Urmărește-ne pe Google News