Trump a spus, în cadrul aceleiași discuții, că, dacă va fi ales președinte luna viitoare, va impune taxe vamale Chinei dacă va încerca să blocheze Taiwanul.

„Aș spune: dacă intri în Taiwan, îmi pare rău că fac asta, o să te taxez cu 150% până la 200%”, a spus el.

Pe parcursul campaniei electorale, candidatul republican a susținut că adversarii Americii nu ar acționa împotriva intereselor SUA sub o nouă administrație a lui Trump. Oponenții s-ar teme de un răspuns puternic, chiar imprevizibil, este convins fostul președinte de la Casa Albă.

Foto: Caricatură din Berlin cu Xi Jinping și Donald Trump.
Sursă: Hepta

Donald Trump are numai cuvinte de laudă la adresa lui Xi Jinping și Vladimir Putin

Donald Trump are cuvinte de laudă la adresa președintelui chinez și susține că au avut o relația nu doar diplomatică, ci și una de amiciție.

„Am avut o relație foarte puternică cu el”, a spus Trump despre președintele Xi.

„Era de fapt un bun, nu vreau să spun prieten – nu vreau să mă comport prostesc și să afirm că „era prietenul meu” – dar m-am înțeles grozav cu el. Este o persoană foarte aprigă”, a adăugat Trump.

Fostul președinte a expus, de asemenea, relația sa cu președintele rus Vladimir Putin într-o lumină pozitivă, spunând.

„M-am înțeles foarte bine cu el”, a afirmat fostul președinte american.

Dar Trump – care a fost criticat anterior pentru că l-a lăudat pe liderul rus – a afirmat că l-a amenințat în legătură cu invazia pe care o pregătise în Ucraina.

Vladimir Putin (stânga) și Donald Trump, în timpul unei întrevederei la Osaka, pe 14 iunie 2019
Foto: Hepta

Trump a scos la suprafață dialogul pe care l-a purtat cu Putin

Trump le-a redat jurnaliștilor amenințarea adresată lui Vladimir Putin. „O să te lovesc chiar în mijlocul Moscovei”. I-am spus: „Suntem prieteni. Nu vreau s-o fac, dar nu am de ales.” El a răspuns: „În niciun caz”.

Cu jurămintele sale de a duce războaie comerciale și de a pune capăt implicării SUA în războiul Rusia-Ucraina, Trump și-a etichetat politica externă „America First”, deși multe voci susțin că asta înseamnă izolarea Statelor Unite.

Alegerea republicanului de a-l alege pe JD Vance ca partener de candidatură i-a alarmat pe aliații Ucrainei, deoarece senatorul din Ohio se opune ferm trimiterii de ajutoare americane în țară.

Urmărește-ne pe Google News