Donald Trump a provocat un val de critici în Statele Unite și în întreaga lume după ce vineri a promulgat un decret care blochează intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte țări majoritar musulmane pe o perioadă tranzitorie de 120 sau 90 de zile. Această perioadă trebuie să permită introducerea unui sistem de verificare extrem de minuțios a persoanelor care doresc să intre în SUA.
„Situații care există, în prezent, în anumite zone din Franța, în anumite zone din Germania, în Belgia sunt situații care nu vrem să le vedem și pe teritoriul Statelor Unite: o amenințare vastă și permanentă a terorismului domestic multidimensional și multigenerațional care să devină o dată permanentă a vieții americane”, a declarat presei oficialul american.
„Administrația Donald Trump vrea să se asigure că persoanele care doresc să emigreze în Statele Unite nu sprijină ura, violența, extremismul”, a precizat el. Și dorește să revadă procedurile de anchetă și verificare a candidaților la imigrație.
Parisul, Bruxellesul și Berlinul au fost ținte în ultimii doi ani ale unei serii de atentate jihadiste sângeroase, cele mai multe revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.
Citește și:
- Donald Trump a suspendat primirea refugiaților în SUA. Musulmanii din șapte țări au interdicție
- Google și-a rechemat angajații imigranți după decizia lui Trump
- Malala, laureată cu premiul Nobel pentru Pace, are “inima frântă” după ce Trump a suspendat primirea refugiaților în SUA
- Un regizor nominalizat la premiile Oscar nu va putea să intre în SUA, în urma unei decizii luate de Trump
- Străini întorși din drumul către SUA, după decizia lui Donald Trump. Cei care au „cărți verzi”, vizați de interdicție
- Iranul răspunde la ordinul emis de Donald Trump
- Ordinul lui Donald Trump împotriva musulmanilor a fost blocat parţial de un judecător federal
- Proteste pe aeroporturile din SUA, după ce Trump a interzis accesul musulmanilor din șapte țări | FOTO