Ceea ce la început părea a fi un scurt și superficial asalt ucrainean a devenit, de fapt, ceva mult mai periculos pentru controlul rusesc asupra Kurskului, notează publicația citată.

Camioanele blindate ucrainene au înaintat rapid cu câțiva kilometri pe lângă Novyi Put spre cel mai apropiat oraș, Vesoloe.

Acum, forța ucraineană „a ajuns la periferia de sud a Vesoloe și a preluat practic controlul asupra acesteia”, a anunțat Centrul Ucrainean pentru Strategii de Apărare.

Sâmbătă, tancurile ucrainene au intrat în Vesoloe, iar duminică, un bombardier al forțelor aeriene ucrainene a aruncat o bombă cu planare asupra unei presupuse poziții ruse dintr-o clădire din centrul orașului Vesoloe, în timp ce o dronă a grupului ucrainean Khorne monitoriza totul de sus.

„Vă observăm pe toți”, a scris grupul pe rețelele sociale.

În garnizoana rusă din jurul Vesoloe se află un număr mare de tineri slab pregătiți, care au fost recrutați pentru doar un an de serviciu militar, mai notează sursa citată, adăugând că dependența puternică a grupării de forțe din nordul Rusiei de recruți pentru apărarea inițială împotriva ofensivei ucrainene din Kursk este unul dintre motivele pentru care forțele Kievului au reușit să avanseze atât de rapid de-a lungul acelei axe.

Dacă Rusia reacționează la atacul ucrainean asupra Vesoloe la fel cum a reacționat la invazia ucraineană din Kursk de la începutul lunii august, în cele din urmă ar putea redistribui niște forțe aeriene mai bine pregătite pentru a stopa avansul ucrainean, mai precizează Forbes.

Spre deosebire de recruții ruși tineri și nepregătiți, forțele ucrainene din această zonă par a fi formate din voluntari cu experiență în luptă, sprijiniți de tancuri, drone și avioane de război, adaugă sursa citată.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News