- Prințul Mohammed bin Salman ar fi ordonat uciderea lui Jamal Khashoggi. Un fost șef al serviciilor secrete britanice susține că sunt și dovezi
- Unde ar fi ajuns rămășițele jurnalistului Jamal Khashoggi. Noi piste ale anchetatorilor turci
- Expertul în autopsie care l-a ciopârțit pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a învățat să taie cadavre în Europa. „Când fac asta, ascult muzică
- Germania a anunțat primele reacții față de Arabia Saudită, după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi
- Donald Trump nu mai critică saudiții pentru moartea lui Jamal Khashoggi. Sunt sute de miliarde de dolari în joc
Yasin Aktay, un consilier al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, susține că trupul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost dizolvat în acid pentru a nu exista dovezi ale crimei comise pe 2 octombrie în sediul Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul, scrie cotidianul Hürriyet, citat de upi.com.
„Știm că trupul lui Khashoggi a fost dezmembrat. (…) Observăm acum că ei nu s-au mulțumit doar să-l taie în bucăți, ci l-au dizolvat. Potrivit ultimelor informații, motivul pentru care au tranșat corpul a fost să-l dizolve mai ușor. Scopul a fost să nu există urme”, a declarat Yasin Aktay, conform sursei citate.
Presa turcă menționează că Aktay a fost primul oficial turc cu care a luat legătura Hatice Cengiz, logodnica lui Jamal Khashoggi, după ce bărbatul nu a mai ieșit din sediul consulatului.
Mesajul logodnicei jurnalistului Jamal Khashoggi, după uciderea sa: „Să fie pedepsiți cei implicați în această barbarie”
De altfel, un procuror turc a precizat miercuri că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost strangulat imediat după ce intrase în consulat. De asemenea, parchetul din Istanbul a anunțat că „victima a fost dezmembrată” şi că „s-au debarasat de ea” – fără să precizeze cum.
Erdogan, despre asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: „Avem dovezi că uciderea a fost planificată. De ce a fost echipă de 15 saudiți în Turcia”
Editorialistul Jamal Khashoggi, colaborator al ziarului The Washington Post, a dispărut pe data de 2 octombrie, după ce s-a mers la consulat pentru a-și obține documente în vederea căsătoriei cu o cetăţeană turcă.
Oficialii de la Riad au afirmat inițial că Jamal Khashoggi a părăsit consulatul la puţin timp după ce a intrat, iar apoi că a murit într-o încăierare, însă au menționat în cele din urmă o ”operaţiune neautorizată” de către putere.
Citește și Vreți să trăiți ca în Vest? Mai așteptați „puțin”. România va atinge nivelul de trai din Germania în 30 de ani