UPDATE 15.15: Mai mulți membri ai familiei au apărut în foaierul Sălii Palatului. Lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu a ajuns și soția lui, Brândușa Simion, sub ochi căreia artistul s-a stins.
„N-ai vrut să pleci, dar cerul te-a vrut mai mult ca mine/Să-ți cauți loc, iubire, de-a pururi printre stele/Iar dacă iarna asta vreo știre îți mai vine/Sunt eu care te caut, Iubirea vieții mele. Brândușa”, este mesajul postat azi de soția lui Victor Socaciu pe pagina oficială de Facebook a acestuia.
Lângă ea a apărut și Victoraș Socaciu, fiul regretatului cântăreț din căsnicia anterioară, cu Marina Almășan.
UPDATE 11.30: În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, o mașină cu trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu a ajuns la Sala Palatului. Trei bărbați au purtat coșciugul regretatului artist până în foaierul Sălii Palatului. Totodată, acolo și-au făcut apariția și membri ai familiei.
Brândusa Simion, soția lui Victor Socaciu, e deja la Sala Palatului, aceasta fiind vizibil îndurerată după pierderea suferită, a transmis România TV în direct, pe post.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk sunt așteptați mâine (marți, 28 decembrie), de la ora 10.00, în foaierul Sălii Palatului”, anunțase de ieri Ana-Maria, fiica lui Victor Socaciu, într-o postare pe Facebook.
Ieri, tot Ana-Maria Socaciu a fost cea care a făcut publică vestea morții tatălui ei: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa alături de cei drepţi!”.
Victor Socaciu a avut primul spectacol la Teatrul Național
Socaciu începuse chiar din liceu să compună diverse melodii. „Atracția mea față de folk a început în 1972, când l-am auzit cântând la radio pe Mircea Florian. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton”, mărturisea acesta pe blogul său.
S-a făcut remarcat în liceu, la Brașov se înființase pe atunci Cenaclul Dacia-Felix. Cânta melodia „Va veni o zi, când fiecare va simți că a devenit o țintă…”. Piesa a ajuns și la București, la urechile lui Adrian Păunescu. Cei doi s-au întâlnit, Adrian Păunescu a apreciat talentul lui Victor Socaciu, care a avut primul spectacol la Teatrul Național. Acesta afirma că în seara respectivă i-a cunoscut pe Mihail Stan, Florian Pitiș, Pino Caramitru, Eugen Cristea. De aici, Victor Socaciu a început să cunoască succesul. A colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra, cenaclu în care a fost membru până în 1982.
„Pot să spun că eu țineam foarte mult ca spectacolul cenaclului să nu iasă pe stadioane, pentru că se pierdeau fiorul, taina, misterul pe care îl aveam în sălile închise, în care se auzea fiecare firicel de notă muzicală. Ieșind pe stadion, nu mai erau decât demonstrații de forță. Stadionul nu mai oferea intimitate, în schimb, oferea lucruri la care eu nu țineam. Marile mulțimi care aclamă, care strigă, care se manifestă zgomotos nu mi-au plăcut niciodată”, spunea cu sinceritate cântărețul pentru revistatango.ro.
Foto: Captură România TV, Dumitru Angelescu – Libertatea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro