Din juriul celei mai
“gustoase” competitii – Best Meatless Burger in Town- au facut parte Chef Catalin Scarlatescu si Chef Maria
Burlacu.Concurentii veniti din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, si chiar din
Chisinau, cu profesii dintre cele mai diverse, i-au impresionat pe jurati cu
retele lor.
In weekendul 27-28 iulie,
clientii Burger si Scoici (Str Smardan nr 41) au sansa sa guste burgerii
deliciosi intrati in finala si sa-si voteze favoritii, ei avand decizia finala
in desemnarea celor doi castigatori. Premiile puse la bataie sunt de cate 1,000
de euro pentru doua retete care aduna cel mai mare numar de voturi.
De ce Meatless Burger?
Burger si Scoici isi propune sa-i convinga pe iubitorii de gust sa experimenteze,
sa descopere savoarea preparatelor gatite fara carne, o alternativa mai sanatoasa
si prietenoasa cu mediul. Burger si Scoici sustine reducerea consumului de carne,
trend ce capata tot mai multa amploare la nivel mondial.
Reducerea
consumului de carne ofera o multime de beneficii pentru organism, precum
scaderea in greutate, scaderea riscurilor de boli cardiovasculare, diabet,
cancer. In plus, consumand mai putina carne, contribuim la pastrarea unei
planete mai sanatoase, prin reducerea emisiilor de gaze, a dependentei de
combustibili fosili, miscsorarea consumului de apa.