Așadar, ce tip de ten ai: uscat, gras, mixt sau sensibil? Lămurește-te cu ajutorul explicațiilor noastre.

Piele uscată

Cum o recunoști: este, de cele mai multe ori, fină, fără pori dilatați. Deci frumoasă. Dar nu total lipsită de inconveniente: pentru că este mai puțin suplă decât pielea normală, uneori simți că te înțeapă, poate deveni ternă și are tendința de se înroși. Există mai multe explicații pentru uscăciunea cutanată: stratul cornos nu conține apă, filmul hidrolipidic de la suprafața pielii, fiind prea fin, nu o protejează, sebumul lipsește și el.

Cosmeticele potrivite: sunt cele care compensează această deshidratare, hrănind pielea în profunzime și redându-i suplețea și strălucirea.

Pielea grasă

Cum o recunoști: granulația este mai mare, porii sunt dilatați, aspectul general este tern, gras, lucios. Pielea grasă este predispusă la acnee și puncte negre, iar excesul permanent de sebum provoacă, pe termen lung, o îngroșare a stratului cornos. Acest tip de piele poate fi și gras, și lipsit de apă, deci deshidratat.

Cosmeticele potrivite: pielea grasă este fragilă, așa că aliații ei sunt cremele matifiante și de seruri blânde. Produsele prea abrazive îi fac numai rău: o inflamează și provoacă o producție și mai mare de sebum.

Pielea mixtă

Cum o recunoști: este uscată în zonele cu glande sebacee rare (pe tâmple, pomeți și maxilare) și grasă sub axul median al feței (frunte, nas și bărbie).

Cosmeticele potrivite: trebuie alese cu maximă atenție. Fiindcă trebuie să conțină principii active hidratante și compuși ce reglează fluxul de sebum. Nici acest tip de ten nu agreează produsele de curățare prea astringente. Preferă laptele demachiant și cremele hidratante nongrase. La nevoie, se poate aplica o cremă mai grasă pe zonele mai uscate.

Pielea sensibilă

Cum o recunoști: uscat, gras sau mixt – orice tip de ten poate fi totodată și sensibil. Ceea ce se traduce prin roșeață ivită din senin, senxații de mâncărime și arsură. Aceste reacții cutanate sunt declanșate de factori diverși: folosirea unor produse cosmetice nepotrivite, variații climatice, anumite alimente, stres, chiar și apa sau simpla frecare cu hainele (un guler, un fular etc.).

Cosmeticele potrivite: pielea sensibilă apreciază produsele fără parfum și hipoalergenice, așa cum sunt loțiunile pentru curățare blândă sau spray-urile cu apă termală. Se recomandă, de asemenea, produsele cu efect calmant și cele ce reglează microcirculația.

Citește și: Sarea de baie, beneficii pentru piele

 

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News