Terminalul de plecari al Aeroportului ‘Henri Coanda Bucuresti: un furnicar aproape neintrerupt de oameni, carora nu le pasa deloc ca e zi sau noapte. Pe aici trec destine, se despart familii, incep si se sfarsesc drumuri ale vietii, intr-un ritm similar cu cel al panourilor ce afiseaza intr-un zumzet regulat zborurile. Reporterii Libertatii au patruns zilele trecute in acest furnicar, pentru a afla cine sunt romanii care trec pe aici si catre ce destinatii calatoresc ei cu avionul.
Sute de romani ‘zboara zilnic de pe Aeroportul ‘Henri Coanda din Capitala catre diferite destinatii ale lumii. Terminalul plecari e non-stop ca un furnicar
Lili Stefanuc, 40 de ani, inginer: Merg cu colegii pana la Frankfurt, in Germania, in interes de serviciu. Vom face acolo un schimb de experienta cu ingineri germani. Este a doua oara cand calatoresc cu avionul si imi este putin frica.
Violeta Petcu, 37 de ani, inginer: Abia astept sa ajung in Germania. Voi vizita mai multe orase si voi profita de cateva zile libere. Imi doresc foarte mult sa merg la Berlin, care e cel mai important oras din Germania.
Petru Reinhardt, 57 de ani, analist investitii: Mi-am luat o excursie de 10 zile la Barcelona. Am auzit, de la unii prieteni, ca ar fi cel mai frumos oras din Europa. Voi face un circuit acolo, prin mai multe statiuni si obiective turistice.
Costin Cabuz, 21 de ani, student: Merg cu parintii mei la New York, la sora mea. Abia astept s-o vad, dar vreau sa fac si ceva shopping, mi-am luat niste genti in plus. Sunt lucruri acolo pe care n-ai cum sa le gasesti in Romania.
Dumitru Cabuz, 53 de ani, invatator: Eu plec in vizita la fiica mea, la New York, n-am mai vazut-o de anul trecut si mi-e dor de ea. Ma asteapta un zbor lung, cu escala, voi face peste 10 ore, dar mi-am luat cu mine carti, ziare, sper sa treaca repede timpul.
Aurelia Cabuz, 52 de ani, invatatoare: Trebuie sa ajung la New York, la fata mea. Ne asteapta acolo. Mi-am luat un vraf de ziare si carti si am inceput deja sa le rasfoiesc pana la imbarcare. Primul ziar pe
care-l citesc e Libertatea.
Adrian Andrei, 30 de ani, sondor: Lucrez in Spania in constructii. Nu prea imi convine ce fac, dar nu am incotro, se castiga bine. Zborul pana la Madrid e cam lung si nu prea imi place sa calatoresc cu avionul.
Ileana Pana, 27 de ani, babysitter: Plec la munca in Spania, la Madrid. Acolo ma ocup de ingrijirea copiilor. Imi place mult munca asta, mai ales ca se castiga mult mai bine decat in Romania.
Viorica Serman, 58 de ani, profesoara: Am o fata care lucreaza la Madrid si voi merge la ea in vacanta pentru o luna. Abia astept sa ajung in Spania. Am mai zburat cu avionul si imi place foarte mult. Ma relaxeaza.
Ciprian Padureanu, 25 de ani, mecanic: Plec la Madrid, dar nu in vacanta. As vrea eu! Ma duc sa muncesc, am un contract cu un tip de acolo si lucrez ca mecanic auto. Iese un ban in plus, ca la Craiova, acasa, mor de foame!
Catalin Saim, 26 de ani, ospatar: Merg in Spania, la Madrid. Lucrez acolo de un an, ca ospatar. Am fost acasa, in vacanta, la Barlad, mi-am vazut parintii, rudele si acum ma intorc la lucru.
Mariana Cernea, 32 de ani, vanzatoare: Lucrez de 4 ani in Grecia, in Insula Creta, ca vanzatoare. Am fost in vacanta, in Romania, si acum ma intorc la serviciu. M-au condus si copiii, o sa-mi fie dor de ei.
Nicoleta Belgun, 51 de ani, casnica: Ma duc la fata mea in vizita. Sta in Atena de mai multi ani. Lucreaza acolo, ce sa faca, mama, ca aici e saracie, nu poti sa-ti faci o casa, nu poti sa faci nimic.