În martie, reporterii respectivei publicații, au urmărit trei zile dacă Ciuhodaru vine la muncă, dar au constatat că nu apărea niciodată.

„Şi-a luat liber. Are cerere de concediu, cu siguranţă”, l-a apărat atunci Lucian Eva, managerul spitalului.

Când i-au sunat pe reprezentanții spitalului și au spus că l-au urmărit mai multe zile, iar aceștia au confirmat că nu venise de mai mult timp la serviciu.

„O fi la Bruxelles”

Între 9 și 18 septembrie, reporterii de la reporteris.ro au reluat ancheta. Au sunat, cu regularitate și dimineața, și seara și au întrebat dacă medicul Tudor Ciuhodaru poate fi găsit la muncă.

„Nu este, nu l-am văzut, nu știm”, au fost răspunsurile asistentelor de la UPU de fiecare dată când au răspuns apelurilor jurnaliștilor.

Marți, 17 septembrie, verificarea zilnică a fost filmată. Personalul medical a mărturisit că nu l-au văzut deloc de mai bine de-o săptâmână: „Nu știm nimic, o fi în concediu sau o fi la Bruxelles!”.

Conducerea spitalului a refuzat să dea explicații. Asistenta-șefă de la UPU Neuro, cea care face pontajele și ține evidența prezenței, i-a direcționat pe jurnaliști spre conducerea spitalului.

Managerul Lucian Eva a spus că el nu se pune la dispoziția noastră și că doctorii sunt plătiți numai în funcție de pontaj, „indiferent dacă au normă întreagă”.

Pe hârtie face norma întreagă

Ciuhodaru are, de aproape doi ani, salariul lunar de circa 13.000 de lei net, corespunzând unei norme întregi.

Tudor Ciuhodaru era singurul cadrul medical din Parlamentul României care făcea față la două norme întregi, la spital și în legislativ, putând zbura de la Iași la București și retur în câteva secunde.

Parlamentarul PSD era plătit pentru 40 de ore lucrate săptămânal ca politician și tot atâtea ore ca medic la Urgențele de la Neuro. Astfel, aduna din cele două salarii peste 30.000 de lei lunar, cumulând, teoretic, peste 320 de ore de muncă/lună din totalul de 516 ore pe care le are în total o lună de 30 de zile, exceptând weekend-urile, care sunt pentru odihnă.

Din 516 ore, dr. Ciuhodaru muncea 320 de ore și mai avea 196 ore să doarmă, să se spele, să mănânce și să parcurgă drumurile de-acasă la serviciu, unele făcute cu avionul. Înseamnă o medie de 9 ore pe zi.

În vară, Tudor Ciuhodaru a devenit europarlamentar PSD, mutându-se practic cu serviciul la Bruxelles și Strasbourg, dar p n-a făcut niciun demers pentru a-și reduce norma întreagă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

În ultimele 10 zile n-a fost văzut la serviciu și, oficial, nu e anunțat în concediu.


 
 

Urmărește-ne pe Google News