Întrebat despre faptul că social-democraţi îi reproşează că nu a dat o astfel de ordonanţă, Tudorel Toader a răspuns: „Da, şi?”.
„Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acum dacă voi spune da sau dacă voi spune nu. Nu cred că vă puteţi văita de faptul că eu nu am avut reacţii şi poziţii publice, dar toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu ştiu ce am să fac, toate la timpul lor. (…) Vă voi răspunde la momentul potrivit”, a explicat Toader.
Întrebat dacă Liviu Dragnea, PSD sau Viorica Dăncilă i-au cerut vreodată o OUG pe amnistie şi graţiere, ministrul a spus: „Nu personalizaţi. (…) Vă voi răspunde la momentul potrivit”.
Ce spunea Dragnea despre amnistie şi graţiere penală: „Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm tranșant”
Liviu Dragnea îl soma, recent, pe ministru să se hotărască în privinţa acestei Ordonanţe, arătând că aceste ”drame” care s-au întâmplat din cauza protocoalelor ilegale din justiție nu reprezintă o ”iluzie juridică”.
„Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm tranșant. Se discută despre un pachet de soluții să se repare toate nenorocire generate de implicarea serviciilor în justiție și a procurorilor în instanțe și aplicarea acestor protocoale secrete. Și asta sta i s-a cerut, Guvernului, premierului și ministrului de justiție, să se găsească soluțiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să o mai lungească lung, nu e amnistie, în regulă”, a spus el.
Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru a discuta despre sesizarea la Curtea Constituţională privind conflictul juridic de natură constituţională referitor la completele de judecată.
„Am avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat între preşedintele partidului majoritar şi un ministru al Justiţiei care, chiar dacă este independent, face parte dintr-un Guvern politic. Dacă vreţi să vă spun punctual (…), mâine (…) se va discuta la Curtea Constituţională acel conflict juridic de natură constituţională. Asta a fost principala temă a discuţiei. (…) Astăzi vorbim despre procedură, despre cine va merge din partea Guvernului la CCR să susţină sesizarea şi, eventual, dacă sunt elemente noi de susţinere, de argumentaţie faţă de cele consemnate în sesizare”, a explicat Toader, într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!