Mihai Tudose a explicat decizia de a renunța la Eugen Teodorovici. El a precizat că acesta a înţeles greşit funcţia de consilier şi s-a transformat în purtător de cuvânt, menţionând că el nu a fost de acord cu majoritate ideilor lansate de acesta.
„Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă, dacă doriţi, la ceea ce dumnealui se pricepe pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt şi a înţeleg că ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales eu nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”, a spus Tudose.
Premierul a semnat vineri dimineaţă decizia de eliberare a lui Eugen Teodorovici din funcţia de consilier.
Citește și: EXCLUSIV/ Decizia luată de Gabriela Cristea şi Tavi Clonda, cu puţin timp înainte să devină părinţi
El a fost numit consilier pe 4 iulie, iar demiterea vine la o zi după ce a făcut declaraţii pe tema posibilei impozitări a Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi a atacat unele măsuri guvernamentale.
Senatorul PSD a criticat, joi, la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, și ideea finanţării unui stadion din județul Teleorman, cu suma de 12 milioane euro, aşa cum a decis Ministerul Dezvoltării, amintește sursa citată. Teodorovici a spus, atunci, că „nu se justifică”!
Potrivit unor surse oficiale, lui Teodorovici i s-a imputat şi faptul că nu a comunicat cu echipa premierului, luând decizii singur şi făcând declaraţii în nume propriu.
Deputatul Victor Ponta a scris vineri, pe pagina de Facebook, că nu înţelege „modul de gândire al conducerii PSD”, după decizia premierului Mihai Tudose de demitere a lui Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorific. Ponta spune că Teodorovici a plătit cu funcția pentru că a vorbit despre modul netransparent şi ineficient în care Liviu Dragnea, prin semnătura doamnei ministru Sevil Shaideh şi a Secretarului General Busuioc, împarte banii publici din PNDL.
Citește și: EXCLUSIV/ 10.000 de euro ca să ucizi un singur exemplar. România este un paradis al acestui tip de vânătoare