Varianta respectivă a virusului este „responsabilă de o mare parte din infectările detectate în sudul Angliei”, se precizează într-un comunicat al autorităților germane.
Pacientul a murit, soția lui a trăit
Pacientul contaminat la sfârșitul lunii noiembrie era „foarte vârstnic” și suferea de patologii preexistente, astfel că „a decedat între timp”, se mai arată în comunicat, însă nu se precizează cauza decesului. Soția bărbatului, care a contractat și ea aceeași tulpină, s-a vindecat între timp.
Fata celor doi călătorise în Marea Britanie la „mijlocul lunii noiembrie” și, „după toate probabilitățile”, s-ar fi infectat la fața locului.
Germania a raportat până acum un singur caz al acestei mutații, detectat la o femeie care s-a întors săptămâna trecută de la Londra.
Noua tulpină pune presiune pe sistemul medical britanic
Ca urmare a descoperirii noii tulpini, cea mai mare parte a statelor europene și-a închis săptămâna trecută granițele cu Marea Britanie. Germania a prelungit până pe 6 ianuarie suspendarea legăturilor terestre, maritime și aeriene cu această țară.
Noua tulpină, care este mai contagioasă, pune presiune pe sistemul medical britanic. Luni, au fost raportate peste 41.000 de noi cazuri, cele mai multe infectări zilnice de la începutul pandemiei. Numărul celor internați a sărit și el de 20.000, mai mulți decât în primul val al pandemiei.