Considerat unul dintre cele mai romantice locuri din România, tunelul iubirii a luat naștere datorită vegetației care a crescut de-a lungul căii ferate aproape abandonate, între Caransebeș și Băuțar. Așa a ajuns să fie asemănat cu renumitul Tunel al Dragostei din din orașul Klevan din Ucraina, scrie infocs.ro.
Descoperit în urmă cu patru ani, din întâmplare, de doi fotografi amatori, Florin Avramescu si Mihai Tămășilă din Oţelu Roşu, „tunelul iubirii” s-a bucurat de o apreciere uriașă pe rețelele de socializare și, cu timpul, a devenit unul dintre cele mai romantice locuri din țară.
De altfel, Florin și Mihai au fost primii care au tras un semnal de alarmă cu privire la soarta acestui loc mirific din județul Caraș-Severin. Tunelul și-a pierdut forma, în condițiile în care pe linia ferată Caransebeș – Oțelu Roșu nu a mai trecut niciun tren de aproape doi ani. Așa se face că natura a pus stăpânire pe acest loc.
Potrivit sursei citate, calea ferată era destinată în principal transportului de materiale pentru Combinatul de la Oțelu Roșu și transportului de călători între Caransebeș și Băuțar. Între timp, Combinatul s-a închis, iar CFR-ul a concesionat ruta Regiotrans, care a renunțat la rută din cauza numărului mic de călători.
Puțini știu că tunelul iubirii din Caraș-Severin a fost inclus de Parlamentul European pe lista comorilor ascunse care merită vizitate.
Astfel, lista conţine lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giants Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-dIssarlès din Franţa, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncărul sovietic secret din oraşul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croată Cres, pădurea Hallerbos din Belgia, pădurea Kaleto din Bulgaria, Parcul Naţional Sarek din Suedia, oraşul Klaipėda din Lituania, calea ferată abandonată dintre oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la graniţa dintre Estonia şi Rusia, oraşul Erfurt din Germania, deşertul Tabernas din Spania, parcul naţional De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, peştera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Cehă, oraşul Assisi din Italia şi muzeul de istorie Bock din Luxembourg.
sursă foto: infocs.ro
Citește și EXCLUSIV. Cum vor arăta fântânile de la Unirii, după modernizare
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro