Taraboiul avizarii de catre Camere a inceperii urmaririi penale a unor parlamentari, fosti sau actuali ministri, prilejuieste o sumedenie de pareri contradictorii, ca si iesirea in avanscena a unor personaje interesante.

Personal, cred ca a gresit Curtea Constitutionala cand a impus acest aviz. El nu face decat sa-i scoata o data in plus pe deputati si senatori din randul cetatenilor egali in fata legii (art. 16 Constitutie), fortand normele privind imunitatea parlamentara, in spatele careia se fofileaza multe potlogarii. In cazurile respective nu e vorba despre acuze legate de activitatea politica, ci despre invinuiri privind infractiuni ordinare. Prea mult se bate moneda pe deschiderea politica a unor dosare. Iar daca ar fi asa, instantele sunt cele ce pot pronunta achitarea, fostii inculpati putandu-se indrepta apoi impotriva procurorilor, pentru cercetare abuziva.

Subcomisia desemnata la Camera Deputatilor sa studieze in prealabil dosarele a dat ocazia unui deputat sa sfideze inca o data daca nu legea, regulamentele, atunci morala. E vorba de bine-cunoscutul pesedist Eugen Nicolicea. Acelasi care s-a facut remarcat prin initiative si amendamente legislative in zona penalului penibile, stranii, chiar antieuropene. De asta-data, desi e finul lui Miron Mitrea, n-a avut bunul-simt sa se abtina, sa refuze a participa la lucrarile subcomisiei si a citi dosarele nasului sau, lasand loc suspiciunii ca-l si informeaza. Culmea e ca, presa dezvaluindu-i gestul amoral, a sarit ca ars, cu tupeul obisnuit, nu facand pasul inapoi, ci persistand si chiar ratoindu-se, in stilu-i cunoscut, la reporterii tv. Ca multi alti colegi ai sai, insul se crede inamovibil si infailibil. De vreme ce nici sefii sai de partid nu reactioneaza, o sti el ceva. Sa-l asteptam, insa, la alegerile parlamentare.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News