Corina Salvanu (40 de ani), din Buzău, a ajuns în Grecia în 2004, pe când îşi căuta un loc de muncă. S-a angajat ospătăriţă la o terasă din Corfu, unde a lucrat în fiecare vară, şi tot acolo l-a cunoscut şi pe Kostas, cu care s-a şi căsătorit.
Grecul avea taverna lui în Perithia, cunoscut şi ca “Oraşul Părăsit”, cum îl ştiu turiştii. “Bunicul lui Kostas a deschis primul birt din sat, în 1940, şi s-a ocupat de local până a închis ochii. Soţul meu a preluat afacerea de familie, dar după ce a început recesiunea, nu a mai mers mai deloc. După ce m-a cunoscut pe mine, ne-am mutat împreună aici şi acum ne ocupăm de cârciumă zi de zi. I-am înnebunit pe englezi cu socata, cu prăjiturile şi cu mâncărurile pe care le prepar zilnic”, povesteşte buzoianca şi se întrerupe brusc pentru a întâmpina un grup de străini, care se chinuie să descifreze “Bine aţi venit”-ul din meniul situat în faţa terasei.
În cele şase luni de vară, cât durează sezonul estival din Grecia, câteva mii de turişti din Anglia, Polonia, Cehia sau România îi trec pragul pentru a se înfrupta din bucatele sale şi a se răcori cu o socată pe terasa ticsită de muşcate.

All inclusive românesc în Corfu, cu 500 de euro

O altă afacere resuscitată de români, însă la nivel de turism de masă, a repornit luna trecută în localitatea Kassiopi, din nordul insulei Corful.
Cu o investiţie de jumătate de milion de euro, touroperatorul Christian Tour a refăcut un resort ce se întinde pe trei hectare de teren. Memento Kassiopi are doar angajaţi români şi greci, care deservesc în cea mai mare parte turişti din Marea Britanie, Cehia şi Polonia.
“Complexul a fost închiriat pe o perioadă de 18 de ani de la nişte bătrâni, ai căror urmaşi nu au mai vrut să continue afacerea. Românii care vor dori să-şi petreacă un concediu aici vor plăti circa 500 de euro de persoană pentru un sejur cu transport şi toate mesele incluse”, ne-a spus Diana Păscuţ, directorul de marketing al companiei.
Complexul preluat de români se întinde pe trei hectare

Urmărește-ne pe Google News