Guillen a mărturisit că a fost la un pas de moarte după ce a mers la epava Titanicului în 2000, când submersibilul în care se afla a fost prins de un curent subacvatic, provocând o coliziune cu elicea epavei.

Pe baza experinței sale, specialistul consideră că turismul la adâncime ar trebui oprit, întrucât adâncurile oceanului sunt deosebit de periculoase, iar o greșeală poate fi fatală.

„În primul rând, marea este periculoasă. Acesta nu este un loc de joacă. Oceanul este neliniştit şi mă gândesc la asta când mă uitam la apele Atlanticului de Nord. Sunt întunecate, sunt reci. Vor doar să te înghită dacă faci cea mai mică greșeală”, a spus Guillen, într-un interviu pentru CNN.

„În al doilea rând, ceea ce am învățat din călătoria mea a fost că acesta nu este doar un naufragiu. M-am dus acolo jos gândindu-mă că voi face un reportaj doar despre un naufragiu, dar ceea ce m-a lovit, mai ales în acel moment de rugăciune, este că oamenii și-au pierdut viața. Bărbați, femei și copii. Peste 1.000 dintre ei. Acesta este locul lor final de odihnă. Acesta este un loc sacru”, a mai spus acesta.

Guillen a nuanțat că o pauză ar trebui făcută pentru a realiza „ce s-a întâmplat ca să putem remedia problema în viitor, dar să ne gândim și la pericol”.

„De asemenea, să ne gândim la caracterul sacral al acestui sit. Nu este o plimbare de plăcere. Nu este o destinație Disneyland”, a subliniat expertul.

După ample căutări ale submersibilului Titan, dispărut pe 18 iunie în Oceanul Atlantic, Garda de Coastă a SUA a anunțat, joi, 22 iunie, că cei cinci pasageri au murit. Concluzia oficială este că s-a produs o „implozie catastrofală”.

Informațiile strânse până acum de oficiali și experți sugerează că „implozia catastrofală” a submarinului Titan ar fi putut avea loc încă din ziua scufundării, și că cei cinci pasageri au murit într-o fracțiune de secundă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News