Ministrul dezvoltării a adăugat că, prin intermediul agenţiilor de turism, în 2010 au venit în România 60.000 de turişti străini pentru turism medical, reprezentând 2 – 3% din totalul turiştilor străini care au vizitat ţara noastră.

Piaţa turismului medical s-a ridicat la 250 de milioane euro în 2010.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS) au semnat, joi, un protocol pentru dezvoltarea turismului medical în România.

„Din cercetarea realizată pentru brandul turistic al României, a reieşit că avem un mare potenţial în turismul medical. Trebuie să folosim resursa medicală pe care o avem, fiindcă este mai ieftină decât în alte ţări, fie că este mai bună pentru turiştii care practică turismul medical în Sud-Estul Europei. Cele mai căutate în România sunt serviciile stomatologice, antiaging – spre exemplu Ana Aslan aducea zeci de mii de turişti în ţară -, precum şi intervenţiile chirurgicale estetice”, a precizat ministrul Udrea.

Totodată, aceasta a adăugat că a fost finalizată documentaţia pentru a putea declara 10 staţiuni turistice ca fiind balneare.

„Documentaţia pentru a putea declara în şedinţă de guvern 10 staţiuni cu statut de staţiuni balneare a fost finalizată. Este vorba despre staţiuni precum Olăneşti, Ocna Sibiului, Govora, Herculane şi altele. Urmează alte 10 localităţi care, după analizele efectuate, vor putea avea statutul de staţiune balneară”, a adăugat Elena Udrea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News