„Aproximativ 12 ore pe timp de noapte, cu suplimentare de efective, a durat intervenția jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr pentru salvarea și coborârea unui grup de turiști blocați în zona Padina Lăncii. Apelul la 112 a venit puțin după ora 18 și anunța că un grup de 3 tineri se află blocați pe un traseu montan într-o zonă nemarcată și nu mai pot înainta”, se arată în postarea făcută de Jandarmeria Română.

Momentul în care jandarmii montani și salvamontiștii intervin pentru salvarea tinerei accidentate la picior. Sursă video Facebook/Jandarmeria Română

În plus, conform sursei citate, doi jandarmi montani și doi salvamontiști argeșeni au urcat spre turiști, însă atunci când au ajuns la fața locului au sesizat că o tânără este accidentată la picior.

Astfel, o altă echipă de jandarmi montani și salvamontiști a fost solicitată să intervină, în miez de noapte, pentru a coborî pe tânără cu o targă.

Jandarmeria Română a precizat că operațiunea de salvare a fost încheiată cu succes în jurul orei 6 dimineața.

Nu aveau hamuri și nici căști

În plus, Salvamont Argeș a precizat într-o postare făcută pe Facebook că tinerii nu aveau hamuri și nici căști. Conform sursei citate, tinerii ar fi decis să părăsească grupul din care făceau parte pentru a „scurta” traseul.

„Un lung șir de erori majore, care puteau face ca totul să se termine mult mai rău”, a mai adăugat Salvamont Argeș.

„Având în vedere situațiile tot mai des întalnite în care persoane fără experiență sau fără echipament adecvat aleg să meargă pe trasee montane, jandarmii montani argeșeni atrag atenția asupra respectării următoarelor reguli:

– purtarea de echipament corespunzător drumețiilor; 

– informarea asupra stării vremii; 

– alegerea doar a traseelor marcate. 

De asemenea, în caz de urgență, solicitați imediat sprijinul patrulelor de jandarmerie fie direct, fie apelând numărul unic de urgenţă 112.”, se mai arată în postare.

Urmărește-ne pe Google News