Viza ETA va fi valabilă doi ani și permite mai multe intrări în Marea Britanie în tot acest timp. Documentul este aplicabil inclusiv bebelușilor și copiilor. Rolul acestei vize este și cel de a asigura verificări suplimentări de securitate, susțin autoritățile britanice.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul de Interne al Marii Britanii, cetățenii europeni vor trebui să obțină o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru a intra în Regatul Unit începând cu primăvara anului 2024, potrivit gov.uk.

Viza ETA pentru Marea Britanie va fi obținută în 72 de ore

Procesul de obținere a ETA va presupune completarea unui formular online, în care solicitanții vor trebui să ofere date personale și să răspundă la întrebări referitoare la călătorie. Autorizația va fi trimisă pe e-mail în aproximativ 72 de ore de la depunerea cererii.

ETA va fi legată digital de pașaportul călătorului, permițând efectuarea unor verificări de securitate mai riguroase. În prezent, cetățenii din țări precum Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt deja obligați să obțină această autorizație înainte de a intra în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News