„Sunt foarte încântat că prim-ministrul şi-a reafirmat disponibilitatea de a face personal eforturi pentru o încheiere paşnică, corectă şi rapidă a războiului”, a declarat Tusk la Varşovia după discuţiile cu Modi, relatează Agerpres.

Modi este de părere că acest conflict nu poate fi rezolvat pe câmpul de luptă.

În cursul după-amiezii, premierul indian s-a întâlnit cu preşedintele polonez Andrzej Duda. Vizita lui Modi este prima în Polonia a unui premier indian după 1979.

Polonia este unul dintre susţinătorii cheie ai Ucrainei şi joacă un rol important ca hub logistic pentru ajutorul occidental către Kiev.

S-a îmbrățișat cu Putin

India a avut discuţii diplomatice atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi a criticat în mod repetat sancţiunile occidentale asupra Moscovei.

Narendra Modi și-a dorit să fie văzut drept un mediator între cele două părţi. El s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin în luna iulie, în apropiere de Moscova.

O înregistrare cu cei doi lideri îmbrăţişându-se a provocat indignare în Europa şi la Washington, în special pentru că a avut loc după un atac rusesc asupra unui spital de copii din Kiev.

În continuarea deplasării sale, Modi va merge la Kiev, unde se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul indian Narendra Modi va vizita Ucraina, a anunţat luni Ministerul indian de Externe. Este prima sa deplasare în această ţară după începutul războiului şi vine la aproximativ o lună după ce s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin la Moscova.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News