„Reprezentanţii Televiziunii Române au luat act de încălcarea flagrantă a drepturilor de autor de către postul Antena 3, în urma difuzării unor fragmente trunchiate din emisiunea «Dosar România», fără acordul SRTv”, se precizează în comunicatul publicat pe 1 februarie pe site-ul TVR.

Conform postului public de televiziune, Antena 3 a preluat două fragmente din două ediţii ale emisiunii „Dosar România”, produsă de TVR, cu un total de aproximativ 19 minute.

Moderatorul emisiunii, dl. Mihai Gâdea, a afirmat că realizatorul programului „Dosar România”, Răzvan Butaru, a difuzat cu întârziere ancheta din cauza faptului că a fost cenzurat, afirmaţie falsă şi deosebit de gravă care aduce prejudicii atât imaginii televiziunii publice, cât şi realizatorului SRTv.

Comunicat TVR:

Totodată, TVR ia în calcul și sesizarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), dar „fără a fi exclusă varianta formulării unei plângeri penale”.

Producător TVR: „Cum se fură o emisiune pentru ratingul lui Gâdea”

Producătorul emisiunii „Dosar România”, Răzvan Butaru, a declarat pentru paginademedia.ro că ceea ce a făcut Antena 3 este „furt intelectual”.

„În seara zilei de 31.01.2022, dl. Mihai Gâdea, într-un dispreţ total faţă de proprietatea intelectuală, şi-a realizat ediţia emisiunii sale, Sinteza zilei, pe baza investigaţiilor mele, folosind părţi importante din două episoade din seria «Pacienţii din linia întâi»”, a spus Răzvan Butaru, de la TVR.

Niciunul dintre personajele care au apărut în filmele mele nu a vorbit la Antena 3 la domnul Gâdea. Motiv pentru care a ales să difuzeze ilegal producţia TVR1 şi a recurs la un adevărat furt intelectual.

Producătorul emisiunii „Dosar România”, Răzvan Butaru:

„Modul în care au fost prezentate anchetele lăsa să se înţeleagă că au fost realizate de Antena 3”, a mai spus el.

Urmărește-ne pe Google News