TVR mai punctează că, deși Forumul de Afaceri Qatar Africa 2024 are loc la Hotelul Four Seasons Marrakech, nu înseamnă că participanţii se vor caza, în mod obligatoriu, în respectivul hotel, participanții urmând să primească o listă cu unitățile disponibile pentru cazare.

Libertatea a scris în ultimele zile despre faptul că TVR a pierdut un proces de 8 milioane de euro, iar oficialii postului public nu au bani pentru stingerea litigiului, dar și despre plecarea lui Dan Turturică, preşedinte-director general al SRTv, la un forum în Marrakesh (Maroc), în plină criză financiară în televiziunea națională.

În urma dezvăluirilor publicate de Libertatea, Ramona Săseanu, fost director TVR, a cerut audierea președintelui TVR, Dan Turturică, în Parlamentul României: „E timpul să fie oprit din distrugerea televiziunii publice și din risipirea banilor”.

Comunicat TVR:

Constatăm din nou, cu colegială dezamăgire, că publicaţia „Libertatea” a decis să publice un adevărat „foileton” de articole defăimătoare, menite să aducă atingere imaginii Televiziunii Române şi conducerii postului public de televiziune, fără vreun minim demers prin care să solicite în prealabil un punct de vedere oficial din partea TVR,  încălcând grav principiile deontologice ale jurnalismului.

Materialul jurnalistic mai sus amintit prezintă o serie de informaţii eronate sau scoase din context, precum cele legate de potenţiala participare a Preşedintelui Director General, Dan Cristian Turturică, la „Forumul de Afaceri Qatar Africa 2024”, organizat în Marrakesh, în perioada 15 -18 noiembrie 2024, cu un accent suspect de puternic pe detaliile legate de presupusa cazare la Hotelul Four Seasons din Marrakech şi pe cheltuielile aferente.

Referitor la posibila deplasare a Preşedintelui Director General, Dan Cristian Turturică, la „Forumul de Afaceri Qatar Africa 2024”, organizat în Marrakesh, în perioada 15-18 noiembrie, la care faceţi referire în material, vă comunicăm următoarele: Forumul de Afaceri Qatar Africa 2024 are loc la Hotelul Four Seasons Marrakech, iar faptul că evenimentul este găzduit de acest hotel nu înseamnă că participanţii se vor caza, în mod obligatoriu, în respectivul hotel.

Până în acest moment, televiziunea publică nu a angajat niciun fel de cheltuieli pentru cazarea la acest eveniment şi nu a făcut niciun fel de rezervare la vreunul dintre hotelurile din Marrakech.

Conform corespondenţei Departamentului Relaţii Internaţionale al SRTv cu organizatorii evenimentului, aceştia urmează să trimită către participanţi o listă cu unitățile de cazare accesibile invitaţilor la Forumul de Afaceri Qatar Africa 2024, precum şi reducerile pe care acestea le oferă.

Cu titlu general, subliniem și faptul că nu toate deplasările aprobate de Comitetul Director sunt şi efectuate. Decizia finală este luată în funcţie de prioritățile majore ale SRTv, de calendarul de activităţi şi, nu în ultimul rând, de cheltuielile aferente, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News