Reţeaua de socializare şi-a închis birourile până luni, de teamă că angajaţii nemulţumiţi ar putea sabota sistemele informatice ale companiei, a relatat presa americană, citată vineri de agenția germană de presă DPA.
Sute de angajați au respins ultimatumul dat de Elon Musk și au demisionat. Controversatul miliardar le-a trimis miercuri angajaţilor un mail, publicat de mai multe mass-media, în care le transmite că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui „să muncească multe ore la intensitate mare” şi numai aceia care vor dovedi o „performanţă excepţională” vor trece proba rămânerii în companie.
Musk a ataşat acestui mail şi un formular pe care să-l completeze obligatoriu toţi cei care doresc să continue ca angajaţi ai Twitter. „Cine nu îl va fi completat până joi (17 noiembrie) la ora 17:00 (22:00 GMT) va primi salariul pe trei luni”, i-a atenţionat noul proprietar al rețelei de socializare.
Musk, luat prin suprindere de amploarea plecărilor
Numărul angajaţilor care au decis să plece din companie i-a surprins pe Musk şi pe cei din echipa sa. Miliardarul american a făcut un pas înapoi în privința insistenţei ca toată lumea să lucreze de la sediile companiei, după ce refuzul său faţă de telemuncă i-a nemulţumit pe mulţi dintre salariaţii Twitter.
Mai mult, într-un nou mail transmis angajaţilor, el şi-a îndulcit tonul, menţionând că „tot ce este necesar pentru aprobare (a rămânerii pe post – n.r.) este ca managerul tău să de asigurări că munca ta este excelentă excelentă”. Musk a promis, de asemenea, reuniuni periodice ale managerilor cu angajaţii.
Plecarea multora dintre angajați ridică semne de întrebare asupra capacităţii platformei de a rămâne online, având în vedere că printre cei care demisionează se află și personal însărcinat cu mentenanţa sistemelor, iar fără suficienţi ingineri remedierea unor deficienţe va fi mai greoaie.
Foto: Profimedia Images