Până la ora 20:00 (ora României), măsura nu a intrat în vigoare. Este a doua tentativă a lui Elon Musk de a introduce taxa, prima fiind oprită după ce măsura a creat confuzie și a dus la un val de conturi false.

Abonamentul plătit, cunoscut sub numele de „Twitter Blue” sau „bifa albastră”, a fost una dintre ideile cele mai importante prezentate de Elon Musk după cumpărarea platformei în octombrie.

Costând aproximativ de 8 dolari pe lună (11 pentru utilizatorii Apple), acesta va permite utilizatorilor să verifice autenticitatea contului lor cu o bifă albastră, alături de promovarea conținutului lor în căutări. De asemenea, oferă posibilitatea de a vedea mai puține reclame și de a posta videoclipuri mai lungi.

Anterior, bifele albastre erau rezervate conturilor aparținând oficialilor sau persoanelor de seamă din anumite domenii profesionale, precum jurnalism, sport sau divertisment.

Twitter a transmis luni că, pentru cei care plătesc, poate lua timp să primească bifa pentru că Twitter se asigură că abonații „îndeplinesc toate cerințele”.

Argumentul principal invocat de Musk este creșterea profitabilității platformei, care a pierdut bani în opt ani din ultimul deceniu. De asemenea, el a spus că dorește să pună capăt actualului sistem de verificare, care exclude mulți oameni de la obținerea bifei pe motiv că nu sunt destul de celebri.

Criticii au spus că scopul verificării este subminat dacă poate fi cumpărat, ceea ce poate face mai dificil pentru oameni să înțeleagă care conturi sunt autentice și astfel îi expune la mai multă dezinformare.

Doar conturile Twitter create cu peste 90 de zile în urmă se pot înscrie la Twitter Blue, iar abonații trebuie să își confirme numărul de telefon, a precizat Twitter. De asemenea, doritori trebuie să fi fost activi cel puțin o dată în luna precedentă și să nu-și fi schimbat fotografia de profil sau numele pe Twitter în săptămâna precedentă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News