Experții pun la îndoială însă posibilitatea ca Twitter să poată finanța achiziția, având în vedere că valoarea bursieră a Twitter este de 30 de miliarde de dolari, iar TikTok este evaluată la 50 de miliarde de dolari la nivel mondial. Activele din SUA însă sunt estimate la 30 de miliarde.
Potrivit sursei citate, Twitter ar putea pune la cale un consorțiu care să ajute la finanțarea achiziției. Unul dintre acționarii Twitter, fondul privat Silver Lake, este interesat într-o posibilă achiziție.
Twitter putea deveni anterior TikTok, deținând o aplicație video numită Vine. Aceasta a fost închisă însă în anul 2017.
Microsoft, candidatul favorit
Totuși, gigantul american Microsoft este candidatul favorit la preluarea TikTok. Inițial, Microsoft a anunțat că vrea să preia activele TikTok din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Ulterior însă publicația britanică Financial Times a scris că Microsoft vrea să preia toate activele TikTok din toată lumea.
În luna iunie, aplicația TikTok a fost interzisă în India, unde avea 200 de milioane de utilizatori.
Microsoft își permite o achiziție, având o capitalizare bursieră de 1.608 miliarde de dolari. În conturi, Microsoft are peste 136 de miliarde de dolari.
Microsoft mai deține și rețeaua profesională LinkedIn, care are peste 300 de milioane de utilizatori, motorul de căutare Bing și aplicația de mesagerie Skype.
Urmează interzicerea WeChat
Președintele american Donald Trump a anunțat semnarea unui ordin care interzice orice tranzacție cu aplicațiile TikTok și WeChat, ambele din China, acuzate de cenzură și spionaj în favoarea Beijingului. WeChat este deținută de către gigantul Tencent, ”Facebook-ul Chinei”.
Tencent deține acțiuni la Tesla, Snapchat, Spotify, Activision Blizzard, dar și la o serie de companii chinezești listate pe bursele din SUA, precum Vipshop, JD.com, Huya, Bilibili, Nio, Doyu.