Acordul convenit vineri pune capăt unui scandal care a atras atenția opiniei publice, chiar înainte de al cincilea termen ce urma să aibă loc la tribunalul federal din San Francisco.

Reprezentanții companiei Waymo au precizat că unul dintre inginerii săi, devenit șeful proiectului Uber pentru automobile autonome, a plecat din companie cu mii de documente confidențiale.

Procesul a dat peste cap planurile Uber pentru proiectul legat de automobilele autonome, considerat prioritar pentru dezvoltarea companiei pe termen lung.

Uber l-a concediat pe șeful diviziei de automobile autonome, după ce a fost acționată în instanță de Waymo. Planurile companiei de a pune în circulație o flotă de vehicule autonome au fost astfel afectate.

Acordul pentru stingerea litigiului permite actualului director general al Uber să continue dezvoltarea tehnologiilor pentru vehiculele autonome, după mandatul predecesorului său, Travis Kalanick.

Ca urmare a înțelegerii, Waymo primește un pachet de 0,34 la sută din acțiunile Uber, în valoare de  245 de milioane de dolari. La estimarea actuală, compania Uber valorează 72 de miliarde de dolari.

În România, Uber a realizat în anul 2016 un profit net de 155.000 de lei la un câștig brut de doar 342.000 de lei, potrivit datelor prezentate pe site-ul Ministerului de Finanțe, consultate de către Libertatea.


Citește și O nouă metodă de înşelăciune: ”Americanul” convinge femeile să trimită 2.500 de euro în Nigeria


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News