”Nu vrem ca oamenii să fie confuzi sau să se gândească că este un eșec al tehnologiei pe care o furnizăm pentru Volvo, deoarece nu este cazul”, a declarat Zach Peterson, purtător de cuvânt al firmei Aptiv Plc.

Acesta este fostul Delphi Automotive, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume. La rândul său, Delphi Automotive a fost inițial parte a concernului General Motors, dar a devenit între timp companie independentă.

Potrivit lui Peterson, sistemele avansate de asistență a șoferului de pe SUV-urile Volvo XC90 ”nu au nimic în comun” cu ceea ce testează Uber.

Aptiv dezvoltă, la rândul său, o tehnologie pentru mașinile care se conduc singure. Programul este realizat împreună cu Lyft, rivalul american al Uber. Demonstrații ale acestuia au fost realizate la ediția din acest an a CES, de la începutul lunii ianuarie.

Mobileye spune că tehnologia sa a detectat pietonul

Uber a fost acuzată și de către șeful Mobileye, una dintre companiile care produc sisteme avansate de recunoaștere vizuală pentru sectorul auto.

Amnon Shashua, directorul companiei, a declarat că simulările făcute de Mobileye pe baza filmulețului făcut public de poliția din Arizona au arătat că tehnologia sa a detectat persoana de pe drum cu o secundă înainte de impact, potrivit Reuters.

Șeful Mobileye a acuzat ”noii intrați” de pe această piață că încearcă să eludeze zece ani de teste făcute de către companii deja consacrate în domeniu.

Mobileye este o companie din Israel care a fost cumpărată anul trecut de către gigantul american al procesoarelor Intel, într-o tranzacție de peste 15 miliarde de dolari.

Uber nu a afirmat în comunicările anterioare că senzorii săi ar fi detectat femeia care trecea strada cu o bicicletă lângă.

Arizona suspendă testele Uber

Urmare a incidentului, guvernatorul statului american Arizona, Doug Ducey, a suspendat posibilitatea ca Uber să mai testeze mașini autonome în statul său.

Uber anunțase anterior că suspendă orice teste, dar putea reveni oricând. Odată cu decizia guvernatorului, Uber nu mai poate realiza teste. Doucey a spus că filmulețul prezentat de către poliție este ”îngrijorător și alarmant”, mai scrie Reuters.

Google a acuzat Uber că i-a furat tehnologia privind mașinile autonome, dar cele două companii au căzut la pace după ce Uber a fost de acord să plătească compensații de circa 250 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News