Judecătorii de la Tribunalul Specializat au păstrat decizia instanței de fond, informează Știridecluj.
„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. (…) Decizia este definitivă şi executorie.”, se arată în decizia instanței.
Procesul a fost intentat în 2017 de companiile de taxi, nemulţumite de serviciul de ride-sharing.
De cealaltă parte, reprezentanții Uber susțin că decizia instanței este „dezamăgitoare”.
„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au precizat oficialii Uber.
Pe fond, în 27 iunie 2018, Tribunalul Specializat a dispus „încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”.
În urmă cu doi ani, serviciul de transport Uber a fost interzis în Israel printr-un ordin judecătoresc, în urma unei plângeri a Ministerului Transporturilor, dar și a asociațiilor de taximetriști și a unei companii rivale.
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro