Brian suferea de o boala psihica si ducea viata dubla
Desi in viata sociala Brian Blackwell era copilul perfect, el ascundea un secret care avea sa-i fie fatal: ducea o viata paralela alimentata de boala psihica de care suferea, personalitate narcisista. Brian avea o prietena careia ii spusese ca este jucator profesionist de tenis, cu meciuri jucate in French Open.
Pentru a nu da de banuit, adolescentul ducea o viata de print pe care nimeni nu o banuia. in aprilie 2004, cu cateva luni inaintea crimei, Brian i-a dat un cec prietenei sale in valoare de 57.841 de euro, in ciuda faptului ca nu mai avea nici un ban in cont. in luna mai a aceluiasi an, adolescentul incaseaza o asigurare de 13.300 de euro – pe care parintii sai o plateau pentru a-i finanta studiile – pentru a-i cumpara prietenei sale o masina. in iunie, mama lui suna la banca pentru a nu i se mai permite adolescentului sa uzeze de conturile familiei.
Pe 25 iulie, ziua crimei, Brian rezerva doua bilete de avion la prima cursa cu destinatia New York. Banii proveneau de pe cardul de credit al tatalui sau. Conform propriilor declaratii, dupa ce a cumparat calatoria peste ocean Brian a mers acasa, unde a inceput o discutie in contradictoriu cu tatal sau. in scurt timp, schimbul de replici s-a transformat intr-o partida de imbranceli si a culminat cu dubla crima: baiatul si-a ucis in bataie tatal cu o cheie de instalator si si-a injunghiat mama de mai mult de 30 de ori. A doua zi, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, Brian a plecat cu prietena sa in calatorie.
Ajunsi la New York, cei doi au cheltuit in prima noapte 3.200 de euro pe o camera de hotel. Tinerii au mai „bifat” San Francisco, Miami si Barbados. intors acasa, Brian s-a mutat cu prietena lui, motivand ca parintii sai sunt plecati in concediu si nu are cum intra in casa.
La cateva zile, adoscentul a fost arestat pentru crima. Peste numai o luna urma sa inceapa cursurile la universitate si sa faca primul pas in cariera de medic.
Simptomele bolii
Brian Blackwell avea o personalitate narcisista, adica era convins, pana la obsesie, ca poate atinge succesul nelimitat si ca avea puterea, inteligenta si frumusetea absoluta. Boala a primit denumirea de la personajul mitologic Narcis, despre care se spune ca s-a indragostit de propria reflexie din oglinda. Medicii afirma ca rareori aceasta boala duce la crima. „Pacientii sunt foarte egoisti si se asteapta sa fie tratati de cei din jur de parca ar fi regi, de exemplu. Ei nu au insa manifestari violente”, explica doctorul Davis Holmes, psihiatru la Manchester Metropolitan University, citat de BBC.