Conform declarațiilor făcute de Forțele Armate ale Ucrainei, trupele rusești „în încercarea de a prelua controlul asupra orașului cu orice preț” au trimis rezerve pentru a efectua lovituri pe flancuri, slăbind apărarea unităților ucrainene.

„În urma acțiunilor inamicului, a apărut o amenințare de încercuire a orașului. Comandamentul superior a autorizat efectuarea unei manevre pentru retragerea unităților din Vuhledar, cu scopul de a proteja personalul și echipamentul militar, și pentru a ocupa o poziție favorabilă pentru acțiuni ulterioare”, se arată în comunicatul Forțelor Armate ale Ucrainei.

BBC a stat de vorbă cu soldați din Brigada 72 care au plecat din oraș înainte de ultimul asalt. Ei au confirmat că trupele ucrainene au părăsit Vuhledar, a relatat Unian.


https://twitter.com/NOELreports/status/1841089171349197205?ref_src=twsrc%5Etfw 

Amintim faptul că armata lui Putin a anunțat marți, 1 octombrie, că a cucerit orașul-cetate. Pe un canal de Telegram a fost publicat un videoclip în care soldații ruși arborează steagul pe o clădire din centrul orașului Vuhledar.

Trupele ruse au încercat să pună mâna pe acest oraș încă din luna februarie a anului 2022. Înainte de invazia rusă, în Vuhledar locuiau aproximativ 15.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News