Edilul Moscovei susține că unitățile de apărare aeriană au distrus zece drone care se îndreptau spre orașul său. „Aceasta este una dintre cele mai mari tentative de atac cu drone asupra Moscovei”, a apreciat el, citat de Ukrainska Pravda.

Potrivit lui Sobianin, o parte dintre drone au fost doborâte deasupra orașului Podolsk, situat la aproximativ 35 de kilometri sud de Kremlin. În ceea ce privește eventuale victime, primarul Moscovei a declarat că informațiile preliminare arată că nu s-au înregistrat.

Pe conturi rusești de pe rețelele de socializare circulă numeroase filmulețe și imagini din Podolsk în care antiaeriana rusă pare a angaja mai multe ținte aeriene, în timp ce motoarele dronelor se pot auzi în fundal, observă Biziday.

În ultimele luni, Ucraina a lansat frecvent una sau două drone spre Moscova, fără a provoca daune substanțiale. Totuși, atacul de miercuri pare mai mare decât cel din mai 2023, când cel puțin opt drone au fost distruse deasupra Moscovei. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a spus despre atacul respectiv că a fost o încercare a Ucrainei de a speria și provoca Rusia.

Potrivit Reuters, oficialii ruși dezvăluie rareori adevărata amploare a atacurilor ucrainene, raportând doar dronele distruse de unitățile lor de apărare aeriană.

De altfel, la scurt timp după declarația lui Sobianin, Ministerul rus al Apărării a raportat distrugerea a 45 de drone ucrainene în atacuri lansate miercuri pe teritoriul Rusiei: 11 la Moscova, 23 la Briansk, șase la Belgorod, trei la Kaluga și două la Kursk.

Pe de altă parte, agenția de presă de stat RIA Novosti a anunțat distrugerea a două drone ucrainene deasupra regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova.

Separat, Vasili Golubev, guvernatorul din Rostov, a susținut că forțele de apărare aeriană au doborât o rachetă lansată de Ucraina deasupra acestei regiuni din sud-vestul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării nu a menționat nici Tula, nici Rostov în raportul său de miercuri, notează Reuters.

În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile aeriene asupra teritoriului rus în scopul de a distruge infrastructura esențială care permite agresiunea militară din Ucraina și de a răspunde la atacurile continue efectuate de Rusia asupra teritoriului ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News