„În cursul primelor opt luni ale lui 2024, ne-am dublat producţia de arme în raport cu 2023′, a declarat Şmîhal în timpul unei conferinţe de presă fluviu la Kiev, explicând că Ucraina vrea să producă „peste un milion de drone” anul acesta.
Industria de apărare ucraineană, adesea ajutată de finanţări sau parteneriate occidentale, s-a dezvoltat mult după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022 pentru a compensa o penurie de mijloace.
La sfârşitul lui august, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat testarea reuşită a primei rachete balistice de concepţie ucraineană, la câteva zile după ce salutase apariţia pe front a unei rachete-dronă cu rază de acţiune lungă.
Preşedintele ucrainean nu a încetat să ceară mai multe arme de la aliaţii săi, în timp ce Rusia şi-a înteţit loviturile împotriva Ucrainei şi câştigă teren pe frontul de est.
El a susţinut un discurs similar şi vineri în timpul reuniunii Ramstein cu partenerii Ucrainei, de la numele bazei americane din Germania care găzduieşte aceste summituri.
„Derularea războiului depinde direct de calitatea logisticii de aprovizionare şi de respectarea promisiunilor partenerilor”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski luni, în alocuţiunea sa zilnică.