Locuitorii orașului Dzerjinsk au raportat, duminică, explozii puternice și fum alb în zona uzinei Ya M. Sverdlov.

Potrivit martorilor oculari, primele explozii s-au auzit în oraș în jurul orei 3:30. În total, au fost auzite aproximativ 10 explozii la intervale de câteva minute.

De asemenea, au fost auzite zgomote de focuri de armă și de mitralieră. „Noaptea, sistemele de apărare aeriană și de război electronic au respins un atac cu UAV pe teritoriul zonei industriale Dzerjinsk”, a anunțat guvernatorul regional, Gleb Nikitin.

„Conform datelor preliminare, patru angajați ai departamentului de pompieri situat pe teritoriul întreprinderii industriale au fost răniți de schije. Ei au primit îngrijirea medicală la fața locului și ulterior au fost trimiși acasă”, a adăugat Gleb Nikitin.

Uzina este unul dintre cei mai mari producători de explozibili industriali din Rusia. Fabrica este inclusă în lista de sancțiuni a Ucrainei „pentru sprijinirea acțiunilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”.

Dronă doborâtă deasupra regiunii Moscova

Tot duminică dimineață, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat distrugerea unei drone în districtul Ramensky din regiunea Moscova.

„Forțele de apărare antiaeriană ale Ministerului Apărării din districtul Ramensky au respins un atac al unei drone care zbura spre Moscova. La locul în care au căzut resturile, conform datelor preliminare, nu au existat distrugeri sau victime”, a notat Serghei Sobianin pe canalul Telegram.

Specialiștii serviciilor de urgență lucrează la fața locului, a adăugat primarul Moscovei.

Totodată, mai multe drone ucrainene au fost raportate deasupra a trei regiuni din vestul Rusiei: Lipeţk, Briansk şi Oryol.

„Resturile de drone au declanşat mai multe incendii de scurtă durată în regiunea Lipeţk, în sud-vestul Rusiei”, a declarat guvernatorul regiunii Lipețk, Igor Artamonov, pe Telegram. Nu au fost raportate persoane rănite.

La rândul lor, guvernatorii regiunilor Briansk şi Oryol, tot în vestul Rusiei, au transmis că unităţile de apărare aeriană din aceste regiuni au distrus mai multe drone.

La 1 septembrie, Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Rusiei, fiind vizată inclusiv capitala, Moscova.

Un alt atac masiv cu drone al forţelor ucrainene a provocat pe 18 septembrie o explozie uriaşă la un mare depozit de muniţie din regiunea Tver din centrul Rusiei, forţând autorităţile locale să dispună evacuarea parţială a locuitorilor ale căror case sunt situate în apropierea acestui arsenal.

Totodată, sâmbătă dimineață, un incendiu puternic a izbucnit la fabrica Kremnii, din orașul rusesc Bryansk, în urma unui atac cu dronă. În această uzină se produc componente pentru rachetele „Iskander” și sistemele rusești de apărare antiaeriană „Panțîr”.

Urmărește-ne pe Google News