Apelul a fost însoțit de un clip, distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare, în care directorul de radiodifuziune al canalului, Anton Krasovski, incită la o serie de crime violente împotriva ucrainenilor.

„Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina”, a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa, care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi! Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi”, făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

De asemenea, Krasovski a râs de relatările potrivit cărora soldaţii ruşi ar fi violat femei ucrainene vârstnice în timpul invaziei.

„Interziceți RT în întreaga lume!”, a fost apelul făcut imediat de către ministrul de externe al Ucrainei, Dimitro Kuleba.

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să urmărească acest fragment”, a scris Kuleba pe Twitter.„Aceasta este de partea cu care vei permite RT să opereze în țările tale. Instigare la genocid agresiv (vom judeca această persoană pentru asta), care nu are nicio legătură cu libertatea de exprimare”, a completat Kuleba.

Acuzat în mod constant că repetă propaganda statului rus, canalul RT a fost blocat în majoritatea țărilor occidentale începând din 24 februarie, când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina.

Numeroși comentatori au susținut că dezinformarea și propaganda de tipul celor împărtășite în mod obișnuit pe RT formează o parte centrală a efortului de război al Rusiei și, prin urmare, nu ar trebui să fie acoperite de libertatea presei.

Numeroși jurnaliști străini au părăsit Rusia, iar o serie de instituții media străine și-au suspendat activitatea în această țară după ce autoritățile de la Moscova au introdus pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru răspândirea de „știri false” despre armata rusă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News