„Pentru a întări capacitatea de apărare a statului, alocați Ministerului Apărării 71.820.000 de grivne pentru tipărirea centralizată a somațiilor pentru chemarea unui rezervist sau a unei persoane care răspunde de serviciul militar în districtul (orașul) teritorial. Centrul de recrutare sau departamentul acestuia va transmite prin poștă citațiile menționate persoanelor obligate la serviciul militar și rezerviștilor printr-o scrisoare recomandată cu notificarea de livrare”, se arată în ordonanța guvernamentală.

Decizia a fost luată la o ședință a Cabinetlui de Miniștri al Ucrainei de marți, 24 septembrie. 

Potrivit notei explicative a Ministerului Economiei, se preconizează tipărirea a 300.000 de citații pe lună.

Ministerul Finanţelor a fost însărcinat să aloce banii din fondul de rezervă al bugetului de stat.

Un raport privind utilizarea acestor fonduri trebuie depus la Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor și Serviciului Trezoreriei Statului până la 28 decembrie 2024.

Într-o ședință din 9 iulie, Cabinetul de Miniștri de la Kiev a simplificat mecanismul de tipărire centralizată și de trimitere prin poștă a citațiilor către cei obligați la serviciul militar.

Tipărirea centralizată a somațiilor se va efectua de către Ministerul Apărării sau întreprinderile de stat strategice pentru economia și securitatea statului (din industria tipografică), pe baza acordurilor încheiate între Ministerul Apărării, operatorul poștal desemnat și întreprinderile de stat menționate.

Foto: Ukrainska Pravda

Urmărește-ne pe Google News