„Pe lângă șantajul nuclear, Federația Rusă nu are nimic altceva, nici alte instrumente de intimidare a lumii. Aceste instrumente nu vor funcționa”, a scris oficialul ucrainean pe canalul său de Telegram.

Vladimir Putin a prezentat miercuri, 25 septembrie, într-o ședință a Consiliului de Securitate, noi inițiative de schimbare a doctrinei nucleare a țării sale. El a propus, printre altele, ca agresiunea unui stat non-nuclear cu sprijinul unei puteri nucleare să fie considerată un atac comun asupra Rusiei.

O altă propunere se referă la posibilitatea utilizării armelor nucleare „la primirea unor informații sigure despre o lansare masivă a armelor de atac aerian și spațial care vor trece granița de stat rusă”. Putin a menționat în acest context aviația strategică și tactică, rachetele de croazieră, dronele, vehiculele hipersonice și alte dispozitive de zbor.

Această prevedere oferă Rusiei motive clare să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei în cazul utilizării armelor occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor de pe teritoriul rus, notează The Moscow Times.

De asemenea, Putin a propus să se asigure dreptul de a folosi arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Belarusului, chiar în cazul folosirii de arme convenționale.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News