Incendiul de la depozitul de petrol Atlas din districtul Kamenski, regiunea Rostov, Rusia, e încă foarte puternic, după ce a fost atacat de drone ucrainene pe 28 august. Unul dintre rezervoarele care ardeau s-a depresurizat, iar altul a luat foc, potrivit publicației locale 161.

Statul-Major al Forțelor Armate Ucrainene și-a asumat responsabilitatea pentru atac. Într-un mesaj se spune: „Misiunea a fost îndeplinită de unități ale Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate și ale Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale Forțelor de Apărare”.

 

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a menționat pe Telegram că patru drone ar fi fost doborâte în regiune, în jurul orei 03:00, fără a aminti ceva despre posibile victime.

Surse citate de revista ucraineană Novoe Vremia au confirmat că Direcția Principală de Informații și Forțele de Operațiuni Speciale militare au lovit depozitul Atlas, care este specializat în furnizarea de produse petroliere trupelor ruse, fiind o parte importantă a complexului militar-industrial rus.

Canale Telegram rusești au anunțat că mai multe rezervoare de combustibil au luat foc la depozit, iar localnicii au auzit zgomotul caracteristic al unei drone și o explozie, înainte de incendiu.

Statul-Major a confirmat și atacurile asupra depozitului de petrol Zenit, din regiunea Kirov și a depozitului de artilerie al grupului de trupe rusești „Vest” din regiunea Voronej.

 

Pe 18 august, un alt depozit de petrol din Proletarski, regiunea Rostov, a fost lovit de drone ucrainene, incendiind aproximativ 20 de rezervoare de motorină. Fumul face dificilă respirația pentru localnici, iar pompierii nu reușesc de 10 zile să stingă focul.

Pe fondul incendiilor, autoritățile locale au anulat sărbătorirea Zilei Orașului și a centenarului districtului Proletarski, iar instalațiile de depozitare a petrolului și rafinăriile au început să fie vândute în masă, în regiune.

Urmărește-ne pe Google News