Un ministru ucrainean a declarat agenției de presă Interfax că sunt afectate și site-urile Ministerului Sănătății, Serviciului de Securitate al Ucrainei și ale câtorva bănci, potrivit BBC News.
Aceste site-uri sunt ținta unor atacuri de tipul DDOS (Distributed Denial of Service), care urmăresc să copleșească respectivele pagini prin „inundarea” rețelelor cu trafic fals și le împiedică să comunice așa cum ar face-o în mod obișnuit.
Autoritățile ucrainene au anunțat la începutul acestei săptămâni că hackerii se pregătesc să lanseze atacuri majore asupra agențiilor guvernamentale, băncilor și sectorului de apărare.
În urmă cu opt zile, pe 15 februarie, Ucraina a mai fost ținta unui atac cibernetic masiv, care a afectat site-ul Ministerului Apărării și serviciile a două bănci importante, PrivatBank și OshadBank. Ulterior, Ucraina a anunțat că în spatele acestui atac s-a aflat, cel mai probabil, Rusia.
Ucraina a fost ținta unei serii de atacuri cibernetice pentru care Kievul a învinovățit Rusia. Moscova, care este prinsă într-o confruntare cu Occidentul care riscă să escaladeze din cauza situației de la granițele Ucrainei, a negat orice implicare.
În urmă cu doar o zi, șase țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, au anunțat că vor trimite în Ucraina o echipă mixtă de experți în apărare cibernetică, decizie venită după ce Rusia a recunoscut oficial independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre criza ucraineană și conflictul Rusia-Ucraina.