Până în prezent, numărul exact al soldaților ruși luați prizonieri în timpul incursiunii din regiunea Kursk nu a fost dezvăluit. Cu toate acestea, FT a menționat că, potrivit reprezentanților guvernului și militarilor, sunt câteva sute.

Negocierile dintre țări au început după 10 zile de lupte grele în regiunea Kursk. Capturarea soldaților ruși ar putea consolida poziția Kievului în negocierile privind întoarcerea propriilor cetățeni închiși în coloniile rusești de la începutul războiului.

Cu o zi înainte, comisarul pentru drepturile omului din Rusia, Tatyana Moskalkova, a discutat cu ombudsmanul ucrainean Dmitri Lubineț problema militarilor capturați în regiunea Kursk. Conversația ar fi fost inițiată de Moscova.

Forțele speciale ale SBU au capturat 102 soldați ruși din regimentul 488 de pușcă motorizată de gardă al Forțelor Armate Ruse și unitatea Ahmat. O sursă SBU a indicat că este „cea mai mare capturare în masă a soldaților ruși de la începutul războiului pe scară largă”.

Ultimele detalii despre invazia rusă: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 904 | Kievul continuă să avanseze pe teritoriul rus, transmite Zelenski

Urmărește-ne pe Google News