Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a precizat, citat de televiziunea de stat, că îngrijorările Moscovei legate de un presupus atac erau atât de mari încât ministrul apărării, Andrei Belousov, l-a contactat telefonic pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin, pentru a discuta situația.

Riabkov a declarat pentru Rossia-1 că „serviciile speciale ucrainene planificau o tentativă de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin şi a ministrului său al apărării, Andrei Belousov”, la parada navală de la Sankt-Petersburg, notează portalul Lenta.ru.

Reuters precizează că a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului de Externe de la Kiev, însă instituția nu a transmis încă un răspuns.

The New York Times a relatat luna trecută că Andrei Belousov l-a contactat telefonic pe șeful Pentagonului Lloyd Austin pe 12 iulie în legătură cu presupusul complot al Ucrainei, despre care Rusia credea că este aprobat de Washington.

Doi oficial americani au declarat atunci sub protecția anonimatului, pentru ziarul britanic The Times, că reprezentanții Pentagonului nu știau despre presupusa operațiune a Kievului și că au fost surprinși de acuzațiile Moscovei.

Ulterior, SUA au contactat Ucraina și au avertizat-o să nu desfășoare o astfel de operațiune.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News