Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă dimineața că a respins un atac aerian masiv care a implicat 101 drone ucrainene. În timp ce Moscova revendica o operațiune de succes, bloggerii militari ruși și martorii oculari relatau despre distrugeri la cel puțin două depozite militare: unul situat lângă satul Kamenîi, raionul Tihorețk, ținutul Krasnodar, iar celălalt – lângă satul Oktiabrski, regiunea Tver.

Potrivit Statului Major al Ucrainei, citat de publicația rusă Meduza, atacul de la Kamenîi s-a soldat cu distrugerea a peste 2.000 de tone de muniții, inclusiv nord-coreene, care erau încărcate într-un tren. Atacul a vizat de asemenea stația radar Podlet, care detectează țintele aeriene îndreptate împotriva depozitului. Nu se știe dacă stația radar a fost sau nu atinsă.

În paralel, ucrainenii au atacat depozitul de muniții de lângă satul Oktiabrski, din regiunea Tver. Acest depozit este situat lângă cel care a luat foc și a explodat atât de tare, miercuri, încât s-a declanșat un cutremur de 2,8 magnitudine.

Statul Major al Ucrainei nu oferă detalii despre consecințele atacului de la Oktiabrski, unde, potrivit bloggerilor militari ruși, ar fi stocate rachete nord-coreene și iraniene, dar și racheta balistică intercontinentală Satan II.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a menționat sâmbătă seara atacurile din Krasnodar și Tver, mulțumind armatei sale pentru „acuratețe și precizie” și subliniind asupra necesității mutării războiului în Rusia.

Canalul de Telegram Shemî, un proiect al postului Radio Svoboda, a publicat pe Telegram o imagine din satelit cu consecințele atacului aerian de la Kamenîî/Tihorețk. Imaginea arată nori de fum și sugerează că incendiul continuă la aerodromul militar din apropiere.

Depozitul respectiv este numerotat 57229-41 și aparține Centrului Logistic al Districtului Militar Sud al Federației Ruse.

Casa Albă a afirmat anterior că acesta este locul principal pentru depozitarea muniției primite de Rusia din Coreea de Nord.

Autoritățile din Krasnodar au instituit stare de urgență locală și au evacuat 1.200 de persoane din proximitatea depozitului.

Urmărește-ne pe Google News