Unităţile Gărzii Naţionale au raportat sâmbătă că au depistat un post de comandă de teren al Armatei 2 Ruse în zonă. Acestea au transmis coordonatele militarilor a căror artilerie a tras cu rachete asupra poziţiilor. Peste 30 de vehicule blindate ruseşti, inclusiv tancuri, au fost lovite.

În urma atacului, peste 100 de militari ruși au murit, inclusiv Simonov, a declarat consilierul prezidenţial Oleksei Arestovici, într-un interviu publicat pe YouTube.

Andrei Simonov a fost un lider senior al unităţilor de război electronic. Potrivit datelor publicației ucrainene Kyiv Post, Rusia ar fi pierdut, în total, 10 generali din 24 februarie. Vladimir Putin a trimis circa 20 în Ucraina să conducă invazia, potrivit estimărilor occidentale.

Autoritățile ucrainene au mai spus că alți doi generali ruşi au fost ucişi în ultima săptămână din aprilie în zona ocupată a regiunii Herson.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat duminică dimineață că Rusia a pierdut peste 1.000 de tancuri, aproape 200 de avioane și peste 23.000 de soldați, de la începutul războiului.

Urmărește-ne pe Google News