Belgorod se învecinează cu regiunea Kursk, unde trupele ucrainene au cucerit aproape 100 de localități de la lansarea ofensivei lor, la 6 august.

Canalul de Telegram Mash susţine că aproximativ 500 de soldaţi ucraineni au atacat două puncte de control, la Nehoteevka şi Şebekino, în regiunea Belgorod.

Potrivit Mash, până la 200 de soldaţi ucraineni cu vehicule de luptă de infanterie au încercat să treacă graniţa la Nehoteevka. De asemenea, aproximativ 300 de ucraineni au atacat celălalt punct de control, de la Şebekino.

SHOT, un alt canal Telegram, susține că forţele ucrainene au fost respinse la Nehoteevka după ce au suferit pierderi.

Ministerul rus al Apărării spune că „situația rămâne dificilă, dar sub control”. La rândul său, șeful regiunii Belgorod, Viacheslav Gladkov, a confirmat încercarea trupelor ucrainene de a trece granița. Potrivit acestuia, luptele continuă în zona de graniță.

Pe de altă parte, există informații că forțele ucrainene au cucerit o nouă localitate din Kursk, și anume Kazacia Loknia. Un soldat ucrainean s-a fotografiat în fața primăriei acestei localități situate la nord de Sudja.

În plus, forțele ucrainene au pătruns deja pe autostrada E-38 din regiunea Kursk.

Urmărește-ne pe Google News