Militarii ucraineni au ocupat pozițiile de apărare abandonate și s-au pregătit pentru un atac al rușilor, distrugând vehicule blindate și scăpând de inamici.


https://twitter.com/moklasen/status/1840483802193232382?ref_src=twsrc%5Etfw 

Revista americană Forbes a raportat că în afara satului Plyokhovo există două instalații de apărare construite de ruși: un șant cu o linie de obstacole, cunoscute și drept „dinți de dragon”, și un complex de tranșee pentru protecția infanteriei. Instalațiile menționate au fost construite pentru a preveni un atac al Ucrainei în regiune. 

Satul Plyokhovo se află la puțin peste doi kilometri de graniță. Potrivit portalului pro-ucrainean, coloana de tancuri rusești a avansat la început trei kilometri sub focul artileriei ucrainene înainte de a se întâlni cu barierele antitanc și de a fi distrusă de grenade, mine și drone kamikaze, fără a ajunge la tranșee.

„Soldații noștri au dat o lecție ocupanților ruși și echipamentului lor, arzând zeci de vehicule blindate și lichidând personalul inamic”, a notat jurnalistul ucrainean de război Jurij Butussow pe Telegram, într-un videoclip în care este surprins momentul confruntării. El nu a făcut publice alte informații.

Urmărește-ne pe Google News