Operațiunea a avut loc la nord de satul Lipțî, situat la zece kilometri de granița cu Ucraina. Aflat sub oocupație rusească de la sfârșitul lunii februarie 2022 până în septembrie același an, Lipțî a intrat din nou în vizorul armatei invadatoare odată cu reluarea ofensivei din Harkov, în mai anul acesta.

Potrivit HUR, soldații ucraineni au capturat o zonă de apărare instalată de ruși, au distrus trei batalioane de puști motorizate, un pluton de foști pușcăriași Storm și o companie de recunoaștere a Regimentului Separat de puști motorizate. Mai mulți soldați ruși au devenit prizonieri de război.

„După eliberarea a 400 de hectare de pădure la nord de Lipțî, situația invadatorilor de pe această porțiune a frontului se deteriorează și este aproape fără speranță. Această misiune de succes stabilește condițiile pentru a continua alungarea ocupanților ruși din partea de nord a regiunii Harkov”, susține HUR, care nu menționează perioada în care a avut loc operațiunea de la nord de satul Lipțî.

Ukrainska Pravda precizează că ultima zi a operațiunii a fost marți, 15 octombrie, și a implicat trei unități, și anume Artan, Kraken și Legiunea Internațională.

Urmărește-ne pe Google News