„Pe 9 iunie, în bătălia de lângă Izium, liderul comunității noastre, șeful ONG-ului Să protejăm Protasiv Yar și cercetaș al Brigăzii Mecanizate 93 Kholodnyi Yar, Roman Ratușnîi, a fost ucis.

Romchik a fost cel mai bun dintre noi, a fost întotdeauna primul în orice bătălie și nu și-a arătat niciodată teama. În ultima sa luptă, el se afla în patrulă de recunoaștere ca parte a unui grup de luptă și a murit în timpul misiunii”, se arată în postare.

Roman spunea des că, „cu cât ucidem mai mulți ruși acum, cu atât mai puțini ruși vor trebui să ucidă copiii noștri”. El s-a opus, de asemenea, acordării cetățeniei ucrainene așa-numiților „ruși buni” și a remarcat că identificarea principală a ucrainenilor este limba ucraineană.

„Pe 5 iulie, Romi ar fi trebuit să împlinească 25 de ani… A fost patriot toată viața: participant la Revoluția Demnității la vârsta de 15 ani, activist public, a condus ONG-ul Să protejăm Protas Yar.

Din prima zi a invaziei ruse pe scară largă, Roman a luat parte la luptele de lângă Kiev, iar apoi a eliberat Trostianeț, a luptat în regiunea Sumi și lângă Izium”, se mai spune în postare.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News