Numărătoarea paralelă parţială realizată de UDMR arată că partidul condus de Kelemen Hunor a câştigat majoritatea primăriilor din Covasna, mai precis 35 din cele 45, iar în 19 primării UDMR nici nu a avut contracandidați.

Potrivit liderului PSD Covasna, Bogdan Barbu, candidaţii PSD şi-au adjudecat funcţiile de primari în comunele Dobârlău, Valea Mare şi Hăghig.

„Am câştigat primăria Dobârlău, unde nu am avut contracandidat, la Valea Mare, Marin Bogdan, care a venit la noi de la USR, a câştigat al doilea mandat cu peste 90% din voturi, iar la Hăghig a ieşit primar domnul Cucu Alexandru, care are la activ mai multe mandate”, a declarat Bogdan Barbu, primarul comunei Dobârlău, pentru Agerpres.

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a spus că liberalii vor avea primari tot în 3 localităţi, este vorba despre Vâlcele, Barcani şi Sita Buzăului, dar vor avea şi un viceprimar în oraşul Întorsura Buzăului, în urma alianţei electorale cu USR.

„În linii mari eu sunt mulţumit de rezultatul alegerilor, dacă avem în vedere că în 2020 nu am avut niciun primar şi acum avem trei, iar cu siguranţă vom avea şi un număr mai mare de consilieri”, a afirmat și Floroian.

Urmărește-ne pe Google News